Biografie

Peter Habets schrijft over lust en het leven, de pijn en liefde, afscheid en de dood. Engelstalige folk met af en toe een Ierse inslag, als singer songwriter maar ook versterkt door zijn band Matzko.

Het verhaal van Peter Habets begon op zijn 18de toen hij met zijn gitaar op zijn rug door Zuid-Europa reisde. Op straat, in barretjes en langs de boulevards verdiende hij zijn brood en onderdak. Met Veel nieuwe ervaring en ontelbaar veel nieuwe noten en woorden reisde hij terug naar Nederland waar hij samen met Heike Ceresa de folkrockband Matzko formeerde.

Na een vijftal geluidsdragers en veel optredens in binnen en buitenland neemt de band na 6 jaar sabbatical en gaat Peter verder als soloartiest . In 2016 komt de band nog voor één keer bij elkaar voor een reünie optreden en besluit Peter samen met Rens van Dijk, bassist, weer de draad op te pakken met Matzko. Met Maurice Roosen op gitaar, zang , mandoline en accordeon, Margriet Snellen op viool worden nieuwe en oude liedjes weer live gebracht en is Matzko weer springlevend.

Matzko speelt in volle bezetting maar ook in kleinere bezetting wanneer dat beter past bij de gelegenheid. Meerdere uitvoeringen van dezelfde liedjes worden hierdoor interessanter en ook voor de band een blijvende uitdaging. Voor het publiek is het aantrekkelijk omdat de kern altijd dat ene liedje blijft maar de jas er om heen af en toe verrassend lekker nieuw aanvoelt…